15:00

Göta BK

Referat

Referat: Toarpsalliansen A - Göta BK

Det känns bittert att tappa en tremålsledning. MAtchen mot Göta började bra och vi tog rättvist ledningen genom Emelie O ganska tidigt. En ledning som vi utökade x2 inom loppet av bara några minuter genom Emelie igen och Sandra. 3-0 redan efter 19 minuter kändes tryggt och bäddade för lite arbetsro.
I 29 minuten får Göta en frispark som de slår på sin tunga och offensiva nr 9. Hon forcerar in bollen och drar målvakten med sig. Ingen åtgärd från domaren och målet är godkänt. Dessbättre med inga större skador på målvakten. Reducerat till 3-1 och resten av halvleken förblir mållös.
3-1 känns inte bra. Vi borde gjort ytterligare några mål, men en ribb- och en stolpträff är så nära vi kommit. Positivt dock att vi skapar ganska många fina lägen och även något friläge.
I andra utökar vi ganska tidigt till 4-1 då Tea bryter ett Göta-uppspel och passar fram till Elin Å, som driver, dribblar förbi försvaret och tunnlar målvakten. Bollen går retligt sakta över mållinjen. 4-1.
Vi spelar bra i ytterligare en kvart, men sen slår vi av på tempot. Rejält. Känner vi oss trygga i en tremålsledning med tjugo minuter kvar? Troligen. Vi släpper in Göta i matchen. De gör 4-2 på hörna och bara tre minuter senare även 4-3.
Då vaknar vi och börjar kämpa. Tyvärr kommer kvitteringen på ett mål som borde blivit avblåst för offside. Så retligt. Men det är vårt eget fel att det sista målet blev avgörande, vi borde inte ha släppt in dem i matchen alls. Vi hade spelet och får ta lärdom i hur det kan gå när man blir för bekväm på planen. Det kommer vi aldrig att göra om.
Ser fram emot returmötet mot detta lag, och även kommande matcher i serien då vi ser att utvecklingskurvan på våra unga spelare bara går uppåt och uppåt. Flera av tjejerna på planen spelade flickfotboll i div 4 så sent som förra året och vi har goda förhoppningar om att de, tillsammans med övriga, ska fortsätta att utvecklas i snabb takt även i år. Då kommer motståndarna att få det jobbigt.